OBS – varslet markant økning i varebilavgift


Økning i varebilavgift ved nyregistrering fra 2022

Varebil i Norge har til nå vært forholdsvis gunstig avgiftsmessig kontra personbil. I regjeringens forslag til statsbudsjett er det nå lagt inn endring i varebilavgiften for neste år. De fleste av våre biler går som varebiler til firmaer. Dette av både ny og eldre modell.

Varebilavgiften skal øke fra 22% til 30% av bilens totalt avgifter. Hva vil det si i praksis? La oss komme med et konkret eksempel. For en ny G63 AMG uten bruksfradrag til dette utgjøre en god del. Bilens totale avgifter er pr i dag godt over 1 million kr når bilen er ny, nesten 1,1 million for å være nøyaktig. Varebilavgiften er på 22% av totale avgifter pr i dag, det vil si i overkant av 200.000kr. Ved en økning til 30% vil det si ca 320.000.

På de nye dieselbilene G350 g G400 ligger totale avgifter på rundt 700.000kr pr i dag, så der vil alle tallene bli noe mindre men økningen er fortsatt betydelig.

Tidligere år har vi sett at endringene ligger inne hos skatteetaten allerede fra nyttår. Dersom dette stemmer i år altså vil alle våre uregistrerte biler få denne økningen allerede fra nyåret.

Har du noen spørsmål rundt dette så ikke nøl med å ta kontakt med oss.
Du kan ringe oss på tlf 934 36 790 eller sende en epost til trine@autocenteret.no

På jakt etter varebil? Du finner noen av våre biler til salgs her: Våre Geländewagen
Vi har også en del biler som ikke er annonsert. Ta gjerne kontakt med oss om du er på jakt etter en spesiell G.