40 år med Geländewagen!


Våren 1975 kjøpte Bjørn Egil Fjeldstad den lille bensinstasjonen i krysset på Kleivbrottet.

Lite visste han da hvordan det hele skulle utvikle seg og se ut over 45 år senere.

Stasjonen lå omgitt av den gang grønne åkre, ganske landlig til på toppen av fjellet i Holmestrand.

Bensinstasjonen var den gang en PB stasjon men Bjørn Egil hadde litt større ønsker enn kun en bensinstasjon. Det var to haller tilknyttet bygget hvor det var NAF «gjør det selv» verksted og den andre var en manuell vaskehall.

Bjørn Egil ble forretningspartner med Hans Klausen og de to ønsket å tilknytte en NAF veitjeneste til BP Senteret. Til det trengte de en spesiell type bil. De kikket mot Tyskland og den splitter nye Mercedesen Geländewagen som nylig hadde blitt lansert (eller Terrengvogn direkte oversatt fra tysk) De tok hjem sin første bil til bruk i veitjenesten. Denne robuste og fine bilen vakte oppsikt og nysgjerrighet hos mange. De fikk tilbud fra fabrikken i Tyskland om å kjøpe to nye biler som de kunne selge videre. En liten rubrikkannonse i Aftenposten var starten på det som skulle bli litt av et eventyr. Etter det stod kundene i kø og bilene kom fra Tyskland på løpende bånd.

Det glade 80 tallet var en realitet og begrepet «Børstraktor» så sin spede begynnelse. 80 tallet og Børstraktor gikk hånd i hånd i mange år, bilens popularitet så ikke ut til å avta.

Fjeldstad og Klausen solgte biler som smågodt på den tiden og så etter hvert økende behov for å kunne tilpasse bilene litt bedre til hver enkelt kunde. Kundene hadde forskjellige behov og ønsker, med eget verksted og samarbeidspartnere i Tyskland kunne de tilrettelegge og bygge om biler etter nettopp dette. Kundene ønsket litt mer comfort og luksus på bilen og de fikk da laget elektriske vinduer, soltak, sentrallås, recardo seter og støydempende matter innvendig i bilen. Mercedes benyttet mange av disse delene i sin produksjon senere skulle det vise seg. En litt mer luksuriøs Geländewagen var det mange som ønsket seg. Vi er derfor stolte av å kunne si at vi har vært med på å forme denne bilen fra terrengbil til en mer luksuriøs personbil. I 1990 forlenget vi Geländewagen slik at den kunne bli godkjent som 10 seter buss.

Vi fikk etter hvert flere oppdrag som å spesiallaget biler for andre, for eksempel til sjeiker i Saudi Arabia for deres falkejakt. Det var nettopp her den første 6x6 bilen ble en realitet. Bilen som i ettertid skulle bli en egen produksjon ved fabrikken og et dyrt og etterspurt samleobjekt verden over.

Gwagen butikken på Kleivbrottet vokste og vokste i både omsetning og størrelse. På de travleste årene gikk det ut en Gwagen i døgnet. Vi har alltid gjort oss godt synlige ved å delta på diverse messer og utstillinger slik at bilen kan både sees og prøves. På den måten har vi alltid nådd et stort publikum.

Modellene har vært mange og stadig fått forbedringer og oppgraderinger, her på Autocenteret har vi solgt de alle sammen. Det er nettopp det som gjør at vi sitter på den største kunnskapen om akkurat denne biltypen.

Alle modeller og typer har vært innom dørene hos oss. Da Geländewagen ble 30 år fikk vi invitasjon til fabrikken for jubileumsfeiring. Der kunne vi stolt motta hedersbemerkning for vårt iherdige arbeid med bilen gjennom tidene.

Mercedes har flere år sagt at de skal legge ned produksjonen av Mercedes G-klasse, men gang på gang har kundene tviholdt på sin tidløse favoritt. Etterspørselen har gått i været hver gang og Geländewagen har bestått. Deres slagord «Stronger than time» passet perfekt da bilmodellen skulle re-lanseres i en nyere utgave da den passerte 40 år.

Hvor mange G’er det har gått ut av dørene hos oss er vi faktisk ikke helt sikre på, men at tallet har passert godt over 4000 bil vet vi. Både lange, korte, i alle slags farger, motorer og modeller. Vi har laget sykebil, minibuss, liten lastebil, falkejaktbil, limousin, terrengbiler for Forsvaret og flere andre varianter.

Siden vi har jobbet med denne biltypen i 40 år er det ingen andre enn oss som har så mye kunnskap om denne bilen. Vi har fått et stort nettverk i hele verden som får tak i riktige biler til oss. Gjennom vårt nettverk har vi alltid fått tak i de beste bilene med riktig utstyr uten at kundene må stå på lange ventelister. Vi har fra 10 til 15 2019/2020 modeller tilgjengelig for våre kunder. Siden etterspørselen har vært så stor er det også mange biler som ikke engang rekker å bli annonsert hos oss for de går ut til nye eiere.

Som forhandler har vi en av verdens største utvalg av G, både nye og eldre modeller. Vi har til enhver tid mellom 60 til 70 biler på lager. Vi får derfor besøkende fra hele verdens som kommer for å se på utvalget av G på Kleivbrottet i Holmestrand.

Hos oss har alltid alle kunder vært viktige og vi strekker oss langt for å finne den perfekte bilen til kundene våre.

Vi har levert fine biler til hyggelige kunder i 40 år og håper å kunne levere mange flere til fornøyde kunder i tiden som kommer.

Vi har mange fine både nye og eldre modeller inne nå, du finner de her:

https://autocenteret.no/gelndewagen